Eijsden Margraten Lokaal

Eijsden Margraten Lokaal (EML) is een lokale politieke partij in de gemeente Eijsden⋅Margraten, die de belangen van de burgers in alle kernen van deze specifieke gemeente voorop stelt. EML is ontstaan uit de 2 lokale partijen SVM en PGE-M.

Door goede samenwerking en in te spelen op veranderende ontwikkelingen in de samenleving moet Eijsden-Margraten, met lokale verschillen in identiteit en beleving binnen de dorpskernen, een aantrekkelijke groene woongemeente in Zuid-Limburg blijven.

Wij gaan voor

Onze keuzes worden geïnspireerd en gevoed door bewoners, ondernemers, mensen in verenigingen en instellingen. Hen willen wij vertegenwoordigen, naar hen luisteren wij.

Bekijk onze standpunten

Vereniging

Eijsden Margraten Lokaal is een vereniging. De leden, jong en oud, vrouwen en mannen, komen uit de diverse kernen van de gemeente Eijsden-Margraten. Zij zijn actief in het gemeenschapsleven binnen hun dorp en gemeentebreed. De leden bepalen de politieke koers die EML moet varen. Zo kiezen zij het bestuur, stellen de samenstelling van de kieslijst vast, bepalen wie de lijsttrekker wordt en beslissen mee over de inhoud van het verkiezingsprogramma.

Politiek Beraad

De politieke koers staat in het partijprogramma, het politiek kompas voor de fractie van Eijsden Margraten Lokaal. De fractie zorgt ervoor dat de partijstandpunten zowel in de gemeenteraad als in het gemeentebestuur tot uiting komen in gemeentelijk beleid.  De partij is ook actief in de commissies van de gemeenteraad.  Naast de fractieleden zitten in elke commissie ook de zo geheten “burgerleden”, actieve EML mensen, die geen raadslid zijn. Zij bereiden de commissievergaderingen voor in het Politiek Beraad.

Bekijk onze geschiedenis

Laatste nieuws

EML

Raadsvergadering 27-4-2023

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag 24 april stond als belangrijkste onderwerp het vaststellen van het regionaal beleidsplan Wet Maatschappelijke Ondersteuning…
05/05/2023
Bekijk het hele nieuwsoverzicht

Word lid

Word lid van Eijsden Margraten Lokaal. Want samen bereiken we veel meer dan ieder voor zich.

Word lid!

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag.

Neem contact op