Nieuws

Kindervakantiewerk Cadier en Keer vindt nieuwe locatie

Kindervakantiewerk Cadier en Keer heeft een nieuwe locatie gevonden voor haar activiteiten, mede door inzet van EML-raadslid Roger Geelen en wethouder Chris Piatek. Daarmee komt er een einde aan het conflict wat gaande was over de geluidsoverlast.

Het conflict zorgde voor een onzekere toekomst van Kindervakantiewerk.

60 jaar
Kindervakantiewerk organiseerde de afgelopen 60 jaar haar activiteiten op de wei van het Boenderdelsvoetpad. Vanaf deze zomer is een nieuwe locatie gevonden op sportpark Bakkerbosch. “We zien een hoop nieuwe mogelijkheden en zijn zeer positief over de nieuwe locatie”, zegt Niels Heukelom van de hoofdleiding.

Gespannen sfeer
In 2019 ontstond een gespannen sfeer tussen medewerkers van Kindervakantiewerk en buurtbewoners vanwege geluidsoverlast. Buren van het kamp waren destijds wel voorstander van het kamp, maar hadden ’s nachts last van harde geluiden. Na metingen door de gemeente bleek dat de geluidsnorm flink werd overschreden.

Vergunning
Volgens Heukelom is de geluidslimiet op de nieuwe locatie goed geregeld in de vergunning. “Dat is een normale evenementenvergunning waarin duidelijke afspraken staan over het geluidsmaximum.” Heukelom zegt dat de gemeente ook heeft geholpen met het zoeken van een nieuwe locatie.