Nieuws

PGE-M en SVM vormen lijst Eijsden Margraten Lokaal

By 03/11/2017 No Comments

PGE-M en SVM vormen lijst Eijsden Margraten Lokaal

De twee lokale partijen in de gemeente Eijsden-Margraten, Samenwerkingsverband Margraten (SVM) en Partij Groot Eijsden-Margaten (PGE-M) zullen gezamenlijk met één lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, onder de naam:
Eijsden Margraten Lokaal (PGE-M & SVM), kortweg EML. De lijsttrekker van EML is Chris Piatek, de huidige fractievoorzitter van PGE-M. Nummer 2 op de lijst EML is Wiel Dreessen, de huidige fractievoorzitter van SVM. Samen vormen zij een krachtig duo dat de nieuwe politieke groepering met ervaring en jeugdig elan door de verkiezingen zal loodsen.

Chris Piatek
Chris Piatek woont in de kern Mariadorp van de gemeente Eijsden-Margraten en is 36 jaar. Hij werkt als casemanager/consulent Zorg en Inkomen bij Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland. Chris Piatek is actief in het verenigingsleven. Politiek heeft hij een goede staat van dienst. Hij werd in 2010 voor het eerst rechtstreeks gekozen tot raadslid in de nieuwe fusiegemeente Eijsden-Margraten. Daarvoor was hij al een aantal jaren actief in de (toenmalige) Partij Groot Eijsden o.a. als lid van de commissie Inwonerszaken. In 2014 werd hij voor de tweede maal raadslid. Na het plotseling overlijden van de fractievoorzitter Ron Thimister in september 2015 heeft hij het fractievoorzitterschap op zich genomen. Hij is als raadslid actief in de commissie Zorg en Welzijn. Als jonge lijsttrekker kan Chris Piatek ook jeugdige kiezers aan zich binden.

 

Wiel Dreessen
Wiel Dreessen woont in Bemelen. Hij is afgestudeerd zowel in de planologie als in de staatsinrichting. Wiel Dreessen zit al sinds 1966 ononderbroken in de gemeenteraad. Eerst in Bemelen, waar hij ook wethouder was, later in Margraten en sinds 2010 in de fusiegemeente Eijsden-Margraten. Hij ontving voor zijn raadswerk diverse onderscheidingen waaronder de erepenning van de gemeente Eijsden-Margraten. Hij heeft als politicus een schat aan ervaring en kennis, met name op het gebied van bestuurs- en staatsrecht, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. Wiel Dreessen staat bekend om zijn gedrevenheid. Evenals Chris Piatek laat hij zich in zijn politiek handelen leiden door het principe dat de burger centraal staat.